Højskoledage 4 - 7 marts

Alle foredrag foregår i Vor Frue kirke kl. 14.00
Mandag den 4. marts kl. 14.00
Hør et helt enestående foredrag med Christian Mejdahl, folketingets tidligere formand. Hør ham fortælle om et spændende liv der begyndte som bonde ved Løgstør- kanten, i et missionsk miljø i det gamle parti venstre og sluttede på de bonede gulve på Christiansborg i København som folketingets formand.

Entré kr. 50,- betales i døren.

Tirsdag den 5. marts kl. 14.00.
Foredrag om bl.a. Færæøerne

Tidligere sognepræst Lisbeth Solmunde Michelsen fortæller om et spændende og farverigt liv, oprindeligt opvokset på Færøerne, senere flyttet til Danmark, hun fortæller om præstelivet i byen ved bakkerne, Vodskov.
Og fortællinger om de mange møder hun har haft med spændende personligheder gennem hele livet, bla Dronning Margrethe hvis taler Lisbeth har oversat til Færøersk, og derved været medvirkende til at byge bro mellem såvel sprog som folkefærd.
Entré kr. 50, betales i døren.

Onsdag den 6. marts kl. 14.00
Guidet tur rundt i Vor Frue kirke ved historiker Jakob Ørnbjerg, der bl.a. har skrevet en Ph.d afhandling om middelalderen i Aalborg. Under foredraget kommer vi med på en rundvisning i kirken, og hører bl.a. om det kloster der danner baggrund for den nuværende kirke, og som gennem århundreder var byens vigtigste religiøse sted. Vi hører om Maria klosteret, og om de daglige, til tider ganske ekstraordinære begivenheder, der udspandt sig i og omkring Vor Frue kirke for 400 år siden.
Entré kr. 50,- betales i døren.

Torsdag den 7. marts kl. 14.00
- Lys og skygge og det underfulde...
Dr. Phil, og kritiker og forfatter Henrik Wivel viser billeder og fortæller om forbindelseslinjerne mellem kunsten og det underfulde, der beriger vores eksistens og giver den dybde.
Han viser hvordan kunstens forhold mellem lys og skygge ikke kun afspejler menneskelivets lys og skygge, men også henter kraft og inspiration i kristendommen.
Entré kr. 50,- betales i døren.