Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

 

Ny sognepræst til Vor Frue Kirke

10.07.2018

Til det ledige embede som kirkebogsførende sognepræst i Vor Frue Kirke i Aalborg har menighedsrådet enstemmigt indstillet sognepræst Sophie Nordentoft. Den formelle ansættelse foretages af kirkeministeriet, og den forventes at finde sted, så der kan holdes en festlig indsættelsesgudstjeneste i Vor Frue Kirke søndag dem 9. september kl. 10.00.

Sophie Nordentoft kommer fra en tilsvarende stilling i Hals sogn, hvor hun har gjort tjeneste siden 2006, og hun har med sig en alsidig erfaringsbaggrund.

Nordentofts første præsteembede var en stilling som sogne- og sygehuspræst i Viborg Stift, og hun har desuden tilbragt seks år i Madagaskar, hvor hun underviste medarbejdere til evangeliserings- og kirkeudviklingsarbejde i Madagaskars lutherske Kirke.

I 2016 og 17 var Sophie Nordentoft af biskoppen over Aalborg Stift frikøbt fra 50% af sin stilling til at arbejde med projektet ”Kirke på landet”, hvis opgave er at inspirere landsognene i stiftet til at ”se nye muligheder i en tid med store forandringer rundt om hjørnet.”

Den samme tilgang vil den nye sognepræst have til arbejdet i storbyen. Der, hvor nogle måske let forfalder til at tale om ”problemer”, taler Nordentoft typisk om ”muligheder”, om ”medejerskab” og om ”inddragelse” i den omstillingsproces, som folkekirken lever i.

Ud over sin teologiske uddannelse fra Århus Universitet har Sophie Nordentoft bl.a. en fransk uddannelse i projektledelse og kirkeudvikling samt en mastergrad i sjælesorg fra Københavns Universitet. Hendes engagement på dette område har bl.a. fundet udtryk på den måde, at hun er medredaktør af bogen ”Når livet går i sort – 52 læsninger til et sørgeår”.

At arbejdsårene på Madagaskar har sat sig varige spor i Sophie Nordentofts liv forstår vi af det arbejde, hun sammen med en veninde lægger i den socialøkonomiske virksomhed ”Madam Græskar”, der importerer og sælger flettede kurve og tasker fremstillet af lokale håndværkere i Madagaskar. Det forlyder, at hun godt kan have bilen fuld af kurve, når hun kører til præstemøde, og da vi i Vor Frue Kirke første gang mødtes med Sophie Nordentoft, havde hun sin præstekjole med i sådan en farvestrålende kurv i stedet for den traditionelle – og let kedelige - kuffert.

Sophie Nordentoft er gift med teknisk rådgiver Bjarne Juel Nordentoft. De har fire døtre, hvoraf den yngste endnu er hjemmeboende. Vor Frue Kirke glæder sig til at byde hele familien velkommen til september.

Peter Grarup, Formand for menighedsrådet

 

 

Del dette:

KIRKEBLADET

  I hvilket sogn bor du?

  Se svaret på sogn.dk

  Kontakt kirkekontoret

  INDSAMLING

  Indsamlingen i juli måned går til Hjerterummet

  Vi siger tak for ethvert bidrag