Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

 

Mexico på kryds og tværs foredrag 6. september kl. 14.00

28.07.2018

Foredrag med Niels Clemmensen 

 

Da jeg gik på pension i efteråret 2015, opmagasinerede vi vores møbler og købte en flybillet til Canada. Her købte vi en camper, og siden da har den været vores hjem, mens vi har rejst rundt i Canada, USA og Mexico.

Mexico er vi kommet til at holde særligt meget af. Det er langt det farverigeste af de tre lande.

I modsætning til USA, hvor alt, hvad der er over 100 år gammelt, betragtes som historisk, har Mexico en lang historie. Kolonitidsbyerne fra 15-1600-tallet med deres historiske bykerner, gamle palæer og kirker er måske det mest synlige, men langt fra det ældste. Mexicos historie går mindst 3.000 år tilbage i tiden med højtstående kulturer, der blandt andet har efterladt sig imponerende pyramider.

Mens USA sendte sin oprindelige indianske befolkning ud i reservater, lod man dem være i Mexico, hvor de har fået lov at leve et stille liv i fattigdom. Derfor lever mange indianske kulturer og traditioner videre, ligesom deres oprindelige sprog anvendes endnu. Der er stadig mange, der ikke taler spansk.

Hverdagslivet i Mexico er meget anderledes end noget andet, vi kender. Med de mange små forretninger føler man sig hensat til 1950’erne eller måske endnu længere tilbage. Efterhånden kommer man til at sætte pris på den måde tingene fungerer på, og man kommer fremfor alt til at sætte pris på den mexicanske venlighed og imødekommenhed, som gør det til en særlig oplevelse at rejse i landet.

Vi har tilbragt to vintre in Mexico. Foredraget vil give et indtryk af Mexicos enorme mangfoldighed foruden udfordringerne ved at rejse i landet, men vil også handle om mennesker, vi mødte, og gode oplevelser, vi havde.

 

 

 

Del dette:

KIRKEBLADET

  I hvilket sogn bor du?

  Se svaret på sogn.dk

  Kontakt kirkekontoret

  INDSAMLING

  Indsamlingen i juli og august måned går til Hjerterummet

  Vi siger tak for ethvert bidrag