Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Midt i Aalborgs gamle bydel, omgivet af små huse, hæver Vor Frue Kirke sig som en stor og imponerende bygning. Navnet og beliggenheden viser, at det er en af byens gamle kirker, selv om den bygning, vi ser, er af nyere dato.


Der, hvor kirken ligger, har der været kirkegrund helt tilbage til omkring år 1100. Vor Frue Kirke var oprindelig klosterkirke, og lige syd for kirken lå klostret for nonner af Benediktinerordenen. Der findes forskellige tidsangivelser for klostrets oprettelse. En kilde hævder, at det var oprettet af Eskil, der var biskop i Viborg indtil 1132, en anden kilde fastsætter dets oprindelse til 1116.

 

Ét ved man: Kirken var der i 1140; thi da blev det norske kongsemne Sigurd Slembe begravet i kirken, hvilket er bevidnet af præsten Kjeld Kalv. Denne præst er den mest navnkundige blandt de præster, der har været ved Vor Frue Kirke, idet han er identisk med Viborgs helgen: Sct. Kjeld. Mens han var præst ved Vor Frue Kirke, fortælles der, at en nat, da han ved matutin (den natlige tidebøn) oplæste homilien, gik lyset pludselig ud; men han fortsatte med at læse uden jordisk lys, og efter hans oplæsning forundredes alle de tilstedeværende, da det udslukte lys atter tændtes af sig selv i hans hænder.

KIRKEBLADET

I hvilket sogn bor du?

Se svaret på sogn.dk

Kontakt kirkekontoret

INDSAMLING