Drop in-bryllup

Datoer for drop in-bryllup i 2023

  • 23.02.2023 (torsdag)
  • 16.06.2023 (fredag)
  • 25.08.2023 (fredag)
  • 22.09.2023 (fredag)

For at reservere tid til drop in-bryllup skal I ringe til vores kontor på telefonnummer 96311180. Vi anbefaler, at I ringer i god tid før den dato, I ønsker, da der ofte er stor interesse for at holde drop in-bryllup, og vi hurtigt bliver booket op. 

Ønsker I et drop in-bryllup en anden hverdag end de fastlagte, skal I kontakt vores kontor på telefonnummer 96311180 for at høre, om det er muligt.

Hvad er drop in-bryllup?

Hvis I hverken er til rådhuset eller til det store kirkebryllup ...
så kan I blive gift ved et hyggeligt, intimt og festligt Drop In-Bryllup i Vor Frues smukke kirkerum. Jeres bryllupsritual er det samme som til en almindelig vielse i kirken. Men der er ikke en personlig tale til jer. Selve højtideligheden tager ca. 20-25 minutter.

Drop in-bryllup er også for jer, der i forv
ejen er viet og ønsker en kirkelig velsignelse. En kirkelig velsignelse kræver ingen prøvelsesattest eller vidner.

Sådan foregår det

Én af jer skal være medlem af folkekirken, når I kontakter vores kontor på telefonnummer 96311180.
Inden vielsen skal I fremsende jeres 
prøvelsesattest, samt navn og adresse på to vidner. Vidnerne skal være fyldt 18 år, og skal være tilstede under vielsen i kirken.  Vi anbefaler, at I fremsender prøvelsesattesten samt oplysningerne på vidnerne via SIKKER HENVENDELSE.

På selve dagen skal I møde i kirken 30 minutter før jeres vielse, hvor I har en samtale om, hvordan det kommer til at foregå, med den præst, som skal vie jer. Under samtalen har I mulighed for at vælge salmer fra et "salme menukort". Hvis I har et musik- eller sangnummer, som I gerne vil have streamet fra kirkens anlæg er det også muligt, og skal aftales under jeres samtale med præsten. 

I må meget gerne invitere venner og familie med til drop in-vielsen. Ønsker I at komme alene, stiller kirken gerne vidner til rådighed.

Efter vielsen bliver I fulgt ud som ægtepar af en brusende bryllupsmarch fra orglet, og bagefter byder vi på friske bobler for at fejre jeres ægteskab.

Prøvelsesattest

For at få udstedt en prøvelsesattest skal I udfylde en ægteskabserklæring på
www.borger.dk under: Familie og børn → "Når I vil giftes". Herefter får I via MitID tilsendt prøvelsesattesten, som I skal sende til os inden vielsesdagen. OBS: Det kan tage op til 14 dage at få prøvelsesattesten fremsendt – så vær i god tid med papirarbejdet.

Er du/ I udlændinge og ønsker I at blive gift i Danmark, gælder der særlige regler, som I kan få oplyst ved kontakt til Familieretshuset. Læs mere her.

Hvorfor drop in-bryllup?

Læs svarene fra fire par, der blev gift ved drop in-bryllup i Vor Frue Kirke 12. juli 2019.

 

Morten Abildgaard og Anne Mølholm

Avatar


Vi havde tænkt på at vælge en normal vielse i kirken, men ville ikke bruge mange penge på det. Da vi så tilbuddet om drop in-bryllup faldt det hele på plads for os.

For os er det vielsen, der er det væsentlige – vi er begge kristne og vil gerne have kristendommen til at understøtte vores ja til hinanden. Hvis man vælger det traditionelle kirkebryllup kan man føle et forventningspres om mange gæster, dyrt tøj osv.

Vi har ønsket et bæredygtigt bryllup med de allernærmeste, og det var nemt at melde ud med den her bryllupsform.

 Henrik og Eva Ovesen

Avatar


Vi blev skilt efter mange års ægteskab og fandt ud af, at det var en misforståelse. Vi ville gerne giftes igen - men hvordan?

Da Henrik så plakaten med drop in-bryllup udenfor Vor Frue Kirke tænkte han: Det er meget mere os end at gå på rådhuset. Vi er begge knyttet til kristendommen og kunne med drop in-bryllup gøre det helt personligt med den påklædning og fejring, der føles rigtig for os. Vi fejrer det med smørrebrød fra Menu :) – og har inviteret vores søn til at spise med.

Lindy Nørgaard Jensen og Jonna Britta Pedersen

drop-in bryllup


Vi har været kærester i 25 år og har en datter sammen. Vi har begge været gift før og har børn af første ægteskab - og havde derfor snakket om behovet for testamente. Men vi ville hellere giftes og ad den vej få styr på arveforholdene.

Da vi læste om drop in-bryllup tog vi beslutningen. Vi ville ikke have nogen stor fest, men ville gerne have den kirkelige vielse. Det vigtige er, at vi siger ja til hinanden.

Kristian Nørbjerg Rasmussen og Mie Pihl Jensen 

Avatar


Vi har længe vidst, at vi ville gerne ville vies af en præst men var indstillet på at vente, indtil vi var klar til en større fest. Fornylig blev vi forældre til en søn, og det ændrede situationen: Det blev vigtigt for os at følge de klare anbefalinger om at sikre ham juridisk hurtigst muligt – enten ved at blive gift, som er vores løsning, eller via et testamente.

Muligheden for drop in-bryllup løste vores dilemma med at udsætte vielsen. Nu kunne vi blive viet af en præst ved et mere intimt bryllup – og vi kan vente med at holde festen til næste år. Måske vil vi til den tid få gentaget velsignelsen af en præst, foran vores venner og familie. Det kunne være en god indgang til bryllupsfesten.

Læs mere om drop in-bryllup i Vor Frue Kirke: Stor interesse for drop in-bryllup