Pilgrimsvandringer

Pilgrimsvandringer

Pilgrimme har gået i århundreder ad kendte og ukendte veje frem mod et helligt mål. Nogle for at takke eller bede om helbredelse, andre for at gå bodsgang. 

Nutidens pilgrimme i Danmark begiver sig måske ud på vejene af andre årsager. Mange går, fordi det bringer dem fred og glæde at gå. Måske i en oplevelse af Guds storhed i naturen. 

Nogle går, fordi de har brug for en pause for at genfinde sig selv efter store brud i livet, andre søger svar på nogle af livets store spørgsmål: Hvem er jeg? Hvor er jeg på vej hen i mit liv? Skal jeg finde en anden vej?  

At vandre er at sætte den ene fod foran den anden - og blive ved. Vandringens rytme, stilheden, og vort møde med naturen skruer ned for larmen i vores indre, og giver os mulighed for at begynde at lytte. I stilheden møder Gud os. Det er Hans søn, Jesus, der har sagt: Jeg er vejen

På Vor Frue Kirkes pilgrimsvandringer finder du altid andre at følges med. 

Søndags- og hverdagsvandringer

 

Pilgrimsudvalget indbyder til søndagsvandringer samt formiddagsvandringer på hverdage, hvor alle er velkomne. 

Søndagsvandringerne er typisk på 8-10 km og mødested er udenfor kirken kl. 12.00. Medbring en madpakke og det, du vil drikke. 

Hverdagsvandringerne kalder vi "walk and talk". De er typisk på ca. 6 km, og vi mødes i kirkens andagtshjørne kl. 9.30, hvor vi starter med en andagt. Medbring kaffe og evt. en formiddagsmad, som vi kan nyde, når vi holder en lille pause undervejs. 

Kommende datoer for pilgrimsudvalgets arrangementer

 • Tirsdag den 26. april kl 9.30
  Walk and Talk ved Gunhild Grarup. Vi begynder med andagt i kirken.
  Tema: Skyerne.

 • Torsdag den 12. maj kl. 18.30: Bededagsvandring ved arresthuspræst Lena Bentesen. Vi mødes udenfor kirken i påklædning som matcher vejret og går en bøn sammen.  Kl. 19.30 er der Gudstjeneste i Vor Frue kirke. Efter gudstjenesten hygger vi i cafehjørnet med kaffe og varme hveder.

  Du bestemmer selv, om du vil deltage i hele aftenens forløb eller blot i en af aktiviteterne.

 • Onsdag den 1. juni kl 9.30
  Walk and Talk ved Gunhild Grarup. Vi begynder med andagt i kirken.
  Tema: Regnbuen.

 • Lørdag d. 18. samt søndag den 19. juni: Pilgrimsweekend i Mariager. Læs mere her.

 • Søndag d. 21. august: Pilgrimsvandring på Egholm. Vi mødes v. Egholmfærgen og er tilbage fra vandringen, så vi kan nå at tilslutte os friluftsgudstjenesten med Michelle H. Andersen kl. 10.30. 

 • Søndagsvandring d. 18. september kl. 12.00-15.00.
  Ved Knut Arild Gulbrandsen.

  Tema: Fællesskab.

 • Søndag d. 9. oktober kl. 16.00  
  Kristuskrans-vandring i kirken v. arresthuspræst Lena Bentsen.
  Vi bruger Kristus-kransen sammen, og går dens perler igennem. Du kan sagtens være med, selvom du aldrig har hørt om kransen før. Kirken har Kristus-kranse, som kan lånes.   

Vil du med i pilgrimsudvalget?

Har du lyst til at være med til at planlægge vandringer og udvikle pilgrimsarbejdet i Vor Frue Kirke? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til Knut Arild Gulbrandsen på mail-adressen: KAG-fb@aalborg.dk

Venlig hilsen
Vor Frue Kirkes pilgrimsudvalg
Knut Arild Gulbrandsen, Gunhild Grarup, Sophie Nordentoft, Lena Bentsen

Vor Frue Kirkes ældste segl, der ses herunder, er pilgrimsudvalgets logo. Seglet er fra 1391 og hørte til det kloster, der oprindeligt lå sammen med kirken.