Pilgrimsvandringer

Pilgrimsvandringer

Pilgrimme har gået i århundreder ad kendte og ukendte veje frem mod et helligt mål. Nogle for at takke eller bede om helbredelse, andre for at gå bodsgang. 

Nutidens pilgrimme i Danmark begiver sig måske ud på vejene af andre årsager. Mange går, fordi det bringer dem fred og glæde at gå. Måske i en oplevelse af Guds storhed i naturen. 

Nogle går, fordi de har brug for en pause for at genfinde sig selv efter store brud i livet, andre søger svar på nogle af livets store spørgsmål: Hvem er jeg? Hvor er jeg på vej hen i mit liv? Skal jeg finde en anden vej?  

At vandre er at sætte den ene fod foran den anden - og blive ved. Vandringens rytme, stilheden, og vort møde med naturen skruer ned for larmen i vores indre, og giver os mulighed for at begynde at lytte. I stilheden møder Gud os. Det er Hans søn, Jesus, der har sagt: Jeg er vejen

På Vor Frue Kirkes pilgrimsvandringer finder du altid andre at følges med. 

Søndags- og hverdagsvandringer

Pilgrimsudvalget indbyder til søndagsvandringer samt formiddagsvandringer på hverdage, hvor alle er velkomne. 

Søndagsvandringerne er typisk på 8-10 km og mødested er udenfor kirken kl. 12.00. Medbring en madpakke og det, du vil drikke. 

Hverdagsvandringerne kalder vi "walk and talk". De er typisk på ca. 6 km, og vi mødes i kirkens andagtshjørne kl. 9.30, hvor vi starter med en andagt. Medbring kaffe og evt. en formiddagsmad, som vi kan nyde, når vi holder en lille pause undervejs. 

Kommende datoer for pilgrimsudvalgets arrangementer

  • Søndag d. 10. september kl. 12.00: Pilgrimsvandring v. Knut Arild Gulbrandsen (og ikke Lena Bentsom som annonceret på flyer).  Vi mødes udenfor kirken kl. 12.00.

  • Søndag den 8. oktober kl. 16.00: Kristuskransvandring i Vor Frue Kirke v. Lena Bentsen. 
    En lille times vandring, med tid til sang, bøn og stilhed, mens vi vandrer i kirken med Kristuskransens perler gennem Fadervors bønner, - der er stationer undervejs. 
    Alle kan være med, du behøver ikke kende Kristuskransen på forhånd.
    Inden vandringen drikker vi en kop kaffe sammen og Kristuskransen præsenteres. Kirken har Kristuskranse til alle.

  • Søndag d. 12. november kl. 12.00: Pilgrimsvandring v. Lena Bentsen. Vi mødes udenfor kirken kl. 12.00.

Vil du med i pilgrimsudvalget?

Har du lyst til at være med til at planlægge vandringer og udvikle pilgrimsarbejdet i Vor Frue Kirke? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til Knut Arild Gulbrandsen på mail-adressen: KAG-fb@aalborg.dk

Venlig hilsen
Vor Frue Kirkes pilgrimsudvalg
Knut Arild Gulbrandsen, Karen-Marie Holst Jannerup, Lena Bentsen, Sophie Nordentoft

Vor Frue Kirkes ældste segl, der ses herunder, er pilgrimsudvalgets logo. Seglet er fra 1391 og hørte til det kloster, der oprindeligt lå sammen med kirken.